Hvordan vi vurderer utstyr

page3_blog_entry0_summary_1
Etterhvert som det har begynt å komme endel tester og vurderinger av utstyr på turliv syntes vi det var en god ide å informere om hva vi egentlig gjør når vi tester, og hvilke kriterier vi legger til grunn når vi vurderer.
Egentlig kan ikke våre artikler kalles tester, iallefall ikke i tradisjonell forstand. Vi utfører nemlig ikke spesifike "tester" for å finne ut av egenskaper ved produktet.

Alt utstyr vi skriver om er ting vi eier selv, og som vi bruker på tur. På denne måten kan vi ikke gi nøyaktig data om rivestyrke og vannsøyle, eller effekt for den saks skyld, men vi kan dele praktiske erfaringer gjort med produktet ute på tur.

Før vi skriver om utstyret har vi brukt det mye. Noe er brukt i mange år, og annet er brukt i 6 måneder. Noe er brukt til klatring, padling og turgåing, annet er kanskje bare brukt til turgåing. Slike tester vil aldri bli helt rettferdige. Hovedpoenget er at vi lærer utstyret godt å kjenne, og ser mulighetene og begrensningene, og vi skriver aldri om utstyr vi ikke kjenner godt.

Siden vi kjøper og eier alt utstyret selv, uten reklamefinansiering og sponsing, kan vi være 100% objektive. Dette gjør også at du kan være sikker på at det utstyret vi har testet er det samme som du finner i butikken, og ikke spesialmodeller laget for produkttester.

Vi håper at dere som leser våre vurderinger og tester av utstyr vil ha nytte av våre erfaringer og unngå våre tabber og "feilinvesteringer".

M.v.h.           Marius og Camilla